Despre noi
Povestea AGIL incepe in 1992, atunci cand acest nume (Adrian, Gabriel, Iosif, Letitia), care astazi reprezinta o marca, era doar un vis. AGIL a inceput ca o afacere de familie care a continuat sa se dezvolte, calitatea mezelurilor determinand cresterea numarului de clienti.
Primul produs AGIL, inregistrat sub numele de ”pleskavita”, este un sortiment de hamburger adaptat exigentelor culinare ale banatenilor. AGIL continua sa evolueze, fapt datorat, inainte de toate, atentiei acordate calitatii produselor. In anul 1992, numarul salariatilor AGIL era de 3, iar in anul 1996 de 40.
Un pas extrem de important in dezvoltarea firmei a fost investitia de peste 250 000 de dolari din anul 1999 pentru achizitionare unor utilaje de inalta performanta in industria alimentara. Dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, provocarile unei piete in extindere, cu exigente sporite, au marcat si activitatea AGIL.
Necesitatea de a eficientiza procesul de productie si de a asigura cele mai inalte standarde de calitate au determinat elaborarea unui proiect SAPARD, in valoare de 4.6 milioane euro, care a permis constructia unei fabrici moderne, green – field, in zona peri-urbana a Timisoarei.
Noua fabrica, utilata cu cele mai performante utilaje de prelucrare a carnii, finalizata in anul 2007 si avand o capacitate de productie de 40 tone produse/zi, a permis obtinerea de produse calitativ superioare, compatibile cu exigentele impuse de UE. Produsele sunt obtinute in Sistemul de Magement Integrat Calitate – Mediu si Siguranta Alimentului, certificat conform ISO 9001, ISO 22000 si ISO 14001.
Cresterea capacitatii de productie si corelarea acesteia cu desfacerea a impus dotarea fabricii cu utilaje de ultima generatie si innoirea parcului auto, proiect inceput in anul 2008 si finalizat in martie 2009, cu fonduri europene nerambursabile FEADR in valoare de 750 0000 euro. Parcul auto este dotat conform celor mai inalte standarde pe care le impune transportul produselor de carmangerie, astfel incat produsele AGIL pastreaza aceeasi prospetime, indiferent daca sunt achizitionate de la magazinele proprii sau de la partenerii AGIL.
Un nou proiect cu fonduri europene in valoare de 2 milioane euro, care a rezultat in extinderea cu spatii de procesare si depozitare, a fost finalizat in 2011. In anul 2016 a fost initiat un nou proiect pe fonduri europene in valoare de 5,2 milioane euro pentru extinderea sectiei de mezeluri crude uscate, depozite, o sectie de prelucrare a mezelurilor din vanat si utilaje de ultima generatie. Proiectul a fost aprobat in aprilie 2017 si urmeaza a fi finalizat la sfarsitul anului 2018.
Cei peste 450 de angajati AGIL si aceeasi daruire pentru calitatea exceptionala a produselor pastreaza traditia banateana vie, pregatind noi sortimente pentru un public mereu exigent. Astfel, in anul 2017 este inaugurata o noua gama AGIL – produse fara E-uri, doar carne si condimente bine alese, cum numai AGIl stie sa faca.